7 tips voor een verrassende Listed stad.

Listed heeft ook zeker oog voor wat niet direct op de gebaande paden ligt. Steden waaraan je in eerste instantie misschien niet direct denkt voor een nachtje of paar dagen weg. Dit zijn 7 verrassende steden met pre-tested Listed verblijven. Pak je koffer en ontdek ze. Met je moeder, je partner, je vrienden, je opa of ga lekker alleen op pad!

STEENWIJK en omgeving.
Een eeuwenoud vestingstadje gelegen in de Kop van Overijssel.
Maak een vestingwandeling door Steenwijk met een stadsgids en kom alles te weten over de geschiedenis. Wandel of vaar door het veel rustigere Giethoorn-Noord. Eet een ijsje aan het haventje in Blokzijl. Leer over de geschiedenis in Gevangenismuseum Veenhuizen. Stap op de fiets en geniet van het veelzijdige landschap. Ontdek de Weerribben met al haar wateren en riet. Neem pauze voor een koffie of lunch in één van de gezellige dorpjes in de omgeving als Vollenhove, Oldemarkt, Paasloo en Zwartsluis. Waan je even op de set van “Dowton Abbey van Overijssel” tijdens een bezoek het prachtige Villa Rams Woerthe. Geïnspireerd? Check de beschikbaarheid bij B&B de Stadssingel en plan je trip naar Steenwijk. Lees meer op deze link.

MIDDELBURG en omgeving.
Als stad heeft Middelburg zoveel te bieden. Als voormalig handelsstad uit de VOC-tijd, met fraaie grachten, kronkelige straatjes, prachtige poortjes en wel meer dan 1200 historische monumenten kom je ogen te kort. Ontdek het te voet, met de rondvaartboot of met een van de fietsen die je bij The Roosevelt kunt huren. Fiets naar het strand. Eet een frietje bij Frietboetiek B’tje Anders. Mis de absolute must see niet: de Deltawerken. Proef een wijn bij ’t Vliegend Hert. Relax tijdens een yogales Bij The Health Garage. Stap op een scooter of e-bike of in een tuk-tuk. Maak lol tijdens een stegentocht. Geniet van heerlijke kreeft bij The Roosevelt. Geïnspireerd? Check de beschikbaarheid bij The Roosevelt en plan je trip naar Middelburg. Lees meer op deze link.

WOERDEN en omgeving.
Woerden binnenrijdend valt direct op hoe verrassend het stadje is. In het Groene Hart, dichtbij Utrecht ligt dit mooie Vestingstadje, van oudsher de boerenmarktstad voor boeren en buitenlui. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een duik in de natuur van het Groene Hart. Huur een sloep of een kano en ontdek bijvoorbeeld één van de Romeinse Limes routes of vaar naar Utrecht of de Nieuwkoopse plassen. Lees van alles over het proces van koe tot kaas tijdens een Cheese Experience in het Kaaspakhuis. Fiets door het Groene Hart. Bewonder Kasteel de Haar. Wandel door de middeleeuwse vestingstad. Plan een high-beer of wine bij van Rossum. Geïnspireerd? Check de beschikbaarheid bij van Rossum en plan je trip naar Woerden. Lees meer op deze link.

 

ROERMOND en omgeving.
Roermond was ooit een Hanzestad en is nu een bisdom met een lange, rijke geschiedenis. In de monumentale binnenstad vind je kerken en kathedralen en terrassen. Ga varen met Carl op de Maasplassen. Proef een écht Roermonds Christoffelgebakje of een Limburgs biertje bij één van de cafés. Ontdek Noord-Limburg per Vespa scooter en tour zo door gezellige stadjes en dorpjes. Ga shoppen bij Designer Outlet Roermond. Plan een architectonische stadstour. Laat je gastronomisch verwennen bij Restaurant One, bekroond met diverse culinaire awards. Boek één van de verschillende massages die B&B N10 aanbiedt. Geïnspireerd? Check de beschikbaarheid bij B&B N10 en plan je trip naar Roermond. Lees meer op deze link.

BRIELLE en omgeving.
Pittoresk met prachtige panden en fraaie gevels, wat is Nederland toch mooi. Wat verdient Brielle, of Den Briel zoals het vroeger heette, het om ontdekt te worden. Nog steeds is 1 april er een belangrijke dag. De dag waarop de Briellenaren de verovering op de Spanjaarden op 1 april 1572 door de watergeuzen vieren en naspelen. Ook het jaarlijkse bluesfestival in juli is zeer de moeite waard. Maak een stadswandeling met een lokale gids en leer alles over de rijke historie van Brielle. Fiets door de duinen en bossen en spot herten en oerrunderen. Waai uit op de stranden van Voorne-Putten. Stap op je SUP op het Brielse meer. Luister naar de anekdotes tijdens een stadswandeling. Boek een sweet tea in de brasserie van Poorter. Geïnspireerd? Check de beschikbaarheid bij Poorter en plan je trip naar Brielle. Lees meer op deze link.

APELDOORN en omgeving.
Als je over de Veluwe richting Apeldoorn rijdt, kun je niet anders dan je verheugen op een paar ontspannen dagen in het groen. Breng een bezoek aan Paleis ‘t Loo. Stap op de bekende witte fiets en ontdek Park de Hoge Veluwe. Laat je verrassen tijdens een Jugendstil/Art-nouveau wandeltour. Ga lunchen bij Sizzles at the Park. Ontdek het Aardhuis en het Kröller Möller. Ga shoppen in de kleine straatjes en fijne steegjes. Loop binnen bij NETT Soulfound & Drinks. Spot the big five van de Veluwe. En wil je ergens borrelen of dineren; Apeldoorn heeft een aantal leuke hippe hotspots. Petra van ZenZez deelt ze graag met je. Geïnspireerd? Check de beschikbaarheid bij ZenZez en plan je trip naar Apeldoorn. Lees meer op deze link.

HOORN en omgeving.
Met hotel Ysbrantz is Hoorn een parel rijker en verdient het daarnaast zelf ook om in de picture te staan. Hoorn heeft een rijke historie, gelegen aan het IJsselmeer, leuke bijzondere winkels, musea en volop mogelijkheden om actief te zijn. Stadsgids Alette laat de statige gebouwen tot leven komen door de verhalen over de bewoners achter de gevels. Ga naar de buren van Ysbrantsz; het Westfries Museum. Verken de Hoornse havens vanaf het water. Geniet van die oude woonkamer in het Museum van de Twintigste Eeuw. Drink op het terras van Ysbrantsz een lekkere cocktail of diner in restaurant. Geïnspireerd? Check de beschikbaarheid bij Ysbrantsz en plan je trip naar Hoorn. Lees meer op deze link.

Share this story:

Meer Listed inspiratie

nl_NLDutch

Laat hieronder je gegevens achter en je hoort vandaag nog van ons.

Met het verzenden van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens.