Alles wat je moet zien en doen in Goirle en Tilburg – Listed by Maddy van Stella Suites!

Met onze blogreeks ‘Listed by the owners’ vragen we aan elke eigenaar van een verblijf om enkele persoonlijke tips en persoonlijke observaties te geven over de stad, het dorp of de omgeving van het verblijf. Plekken die inspireren, de echte must do’s, must sees in de buurt, ‘listed’ dus, by the owners. In dit blog is Maddy van Stella Suites aan het woord.

Leukste plekje in je verblijf?
Ik vind onze suites van Stella Suites toch wel de masterpieces van het hotel. Allemaal top of the bill afgewerkt, heerlijke bedden en afgesteld met veel accessoires. Dus je blijft kijken. Naast één van de 8 suites is onze binnentuin ook favoriet, een klein stukje Italië/Frankrijk in Goirle 😉


Wat maakt de plek van je verblijf zo bijzonder?

Het pand waarin Stella Suites zich bevindt dateert uit 1902. Het is een beroemd pand in Goirle en het valt op door de Jugendstil stijl en haar witte kleur. We bevinden ons op nog geen 5 minuten lopen van een prachtige natuurpoort, op 10 minuten van de creatieve, bourgondische stad Tilburg en we zitten zelf in het heerlijke dorp Goirle, dus voor ieder wat wils.
Als je met 1 woord je verblijf zou mogen omschrijven, welk woord is dat dan?
Twee dan: Gezellig luxe.

Waar moet je als je op bezoek bent echt even heen, en wat moet je echt even doen? Kortom: dé must do & sees.
Het is bijna te veel om op te noemen, maar daar gaat ie:Thermen Goirle, heerlijk! De Regte Heide, echt Brabants landschap (Goirle). Fantastisch restaurant met fantastische rooftop: Doloris Rooftop (Tilburg). Natuurlijk het Textiel Museum,De Pont Museum, hedendaagse kunst in een prachtig verbouwde monumentale fabriek. Het kunstdoolhof Meta Mase (Doloris). Bootje huren bij Villa Pastorie met gids. Massage bij Chockdee of Van Beurden. De Spoorzone in Tilburg, een 75 hectare groot gebied midden in de stad, aan het spoor en bij het station, met prachtig erfgoed. De Piushaven in Tilburg. En tuurlijk: Softy’s in Tilburg voor het aller-, allerbeste ijsje. Shoppen in Oisterwijk, met onder andere de mooiste schoenenwinkel van Nederland: Mayke. Wandelen door Moerenburg,  of een rondleiding boeken bij Stadsbrouwerij013.

Textiel Museum Tilburg
Doloris Rooftop

Wat is je favoriete restaurant in jouw stad / dorp / omgeving?
Mmmm ja, in Goirle zelf: Restaurant De Eetkamer. In Tilburg: De Houtloods. En net over de grens in het dorpje Poppel: Barabas!

Wat is je favoriete park? Waarom?
Het Spoorpark in Tilburg, een waanzinnig groot, mooi park. Met restaurant, cafe, hoge toren met uitzicht op heel Tilburg en omstreken. Groen, water, lucht, echt het gevoel van ruimte en lekker om er te picknicken. Echt een fijne, toffe plek, zeker ook een aanrader met kids!Het Spoorpark in Tilburg

Wat is het mooiste plein? Waarom?
Het kloosterplein in Goirle, een prachtig authentiek plein met heerlijke markt op donderdag en vrijdag.

Waar is het mooiste uitzicht? Waarom?
Onze binnentuin die in de lente in volle bloei staat, daar dan de lekkerste cappuccino drinken met een krantje of goed boek, je waant je even in het buitenland.

Wat is je favoriete winkel en waarom?
In Goirle: Fashion Addicts, Studio Chapeaux, Kinderwarenhuis Bubbles & Bo, Kookwinkel Mimi, en Boekhandel Buitelaar.

De BLZ Boekhandel Buitelaar

Het leukste cafeetje in de buurt? Waarom?
In Goirle: Cafe Flanders, Stella’s vaste stek, lekkere witte wijn (soive) en altijd lief personeel. In Tilburg: Cafe Bargús, hip, klein, authentiek.

Cafe Flanders in Goirle

Wat is de mooiste kerk?Waarom?
De Kerk van Biest-houtakker omdat er een grote brocante winkel in de kerk is, allemaal shop in shops, te gek!

Wat maakt het leven in jouw stad / dorp zo mooi?
Goirle is een heerlijk pitoresk dorp, met een slager, bakkertje, echt dorps, maar aan de rand van Tilburg, dus je zit zo in een grote stad (10 minuten rijden). En we zitten meteen aan een groot, prachtig natuurgebied. Dat maakt het wel heel lekker verblijven in Goirle.

Het fijnste terras? Waarom?
Het terras van Cafe Flanders in Goirle en ons eigen terras natuurlijk. Een prachtige binnentuin.

De leukste / mooiste / meest bijzondere straat? Waarom?
De Kloosterstraat, waar Stella Suites zich bevindt 😉

Als je een middag er-op-uit gaat buiten jouw stad/dorp, waar ga je dan heen? Waarom?
Ontbijten bij Stella Suites, op naar Van Beurden voor een massage of een heerlijke beautybehandeling. Met de fiets naar Tilburg, daar varen op de luxe sloep van Villa Pastorie met Michel als gids. Lunch en bubbels op de boot. Klein winkelrondje in Tilburg (Stuen, Jimmy’s, Tien, Mint & Pepr, Sissy-Boy, Zara, H&M Home) en daarna heerlijk dineren in je nieuwe outfit bij Restaurant Barabas in Poppel.

Varen met Villa Pastorie
Restaurant Barabas in Poppel

Share this story:

Meer Listed inspiratie

nl_NLDutch

Laat hieronder je gegevens achter en je hoort vandaag nog van ons.

Met het verzenden van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens.