Anuschka’s geheime tips voor Den Haag, Ssssttt…….!

Ja, dat Den Haag de stad is van politiek en paleizen weten we allemaal, vooral bezoeken, maar je kan Den Haag ook nog op een andere manier beleven.

Anuschka, eigenaresse van Hotel La Paulowna, wil graag haar geheimpjes met Listed delen, maar voegt er wel aan toe: “Niet te vaak doorvertellen.” Eh nee, zullen we niet doen. 😊

We beginnen bij het begin. En dat is natuurlijk Hotel La Paulowna. Een fijn hotel, kleinschalig, gastvrij, mooi en bovendien met veel oog voor duurzaamheid. De ligging kun je gerust idyllisch noemen aan het Anna Paulownapleintje, dat een beetje Frans aandoet. De wijk Zeeheldenkwartier, waar La Paulowna ligt, is één van de oudste en mooiste wijken van Den Haag. Wij kiezen er dan ook voor om bij La Paulowna te verblijven nu we Den Haag gaan ontdekken.

Hotel La Paulowna

We arriveren er in de ochtend, terwijl de medewerkers van restaurant La Bayonne (gesitueerd in het hotel) het terras gereed maken voor een heerlijke, zonnige dag. Na een gastvrij ontvangst en uitleg van Anuschka beginnen we aan onze route.

Wandeling via het Hofkwartier, de historische kern terug naar de Zeeheldenbuurt.

We besluiten allereerst te gaan wandelen in de richting van de tuinen van Paleis Noordeinde, nu we er in het voorjaar zijn, staat alles prachtig in bloei. Een heerlijke plek voor een rustmomentje, neem op een zonnige dag je boek mee en geniet van al het groen om je heen. Nu kun je de paleistuinen via het normale hek uiteindelijk weer verlaten, maar ssstt…er is een geheime deur naar het Hofkwartier.  Een heuse deur met een bel en als je geluk hebt laat de marechaussee je via een geheim paadje en poort doorwandelen naar Noordeinde, hoe leuk is dat!

Nu we er toch zijn bewonderen we nog even de voorkant van Paleis Noordeinde en lopen langzaam in de richting van de Lange Voorhout. We passeren diverse leuke, kleine cafeetjes, winkeltjes en restaurantjes, en dan ineens is daar de Lange Voorhout met achter ons Hotel des Indes. Dit beroemde hotel viert dit jaar haar 140-jarig bestaan, wat een verhalen zullen zich hier hebben afgespeeld. Leuk om er even een kijkje te nemen. En kom je in de middag, geniet dan van een high tea in deze statige ambiance.

Ben je liefhebber van grafische kunst? het Escher museum, ook op het Lange Voorhout, hangt vol met prachtige kunstwerken van deze kunstenaar. Je blijft ernaar kijken. Deze kunstwerken worden getoond in een koninklijke ambiance: het voormalige winterpaleis van Koningin-Moeder Emma.

Escher Museum Den Haag

Wij wandelen verder over de lommerrijke Lange Voorhout, wat een een prachtige bomenlaan is dit toch, en stoppen even bij het Thorbecke monument. Thorbecke is de grondlegger van onze huidige democratie en het staat dan op een bijzonder plek: vanaf dit monument kijk je zo over de hofvijver naar het Torentje. Daar waar onze Minister-President zijn werkkamer heeft.

Inmiddels is het tijd voor lunch! Ons advies: wanneer je toe bent aan een hapje en een drankje, vermijd de drukte en ga naar De Plaats, één van de oudste pleinen van Den Haag waar diverse leuke terrassen te vinden zijn.

Na de lunch besluiten we via een omweg terug te wandelen naar de Zeeheldenbuurt. Anuschka tipte ons om via de Denneweg te lopen. De Denneweg is beroemd vanwege haar moderne versie van de schijf van 5: Wining, Dining, Lifestyle, Fashion & Beauty. Van vroeg tot laat kun je jezelf vermaken in dit eigentijds hippe ‘quartier’. Leuke boetiekjes, café’s en restaurants.

Share this story:

Meer Listed inspiratie

nl_NLDutch

Laat hieronder je gegevens achter en je hoort vandaag nog van ons.

Met het verzenden van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens.