Listed verblijven waar topchefs voor je koken!

Ga op culinaire ontdekkingsreis bij Mondragon in Zierikzee.

Met zicht op de Noordhaven poort en de oude zeilschepen aan de kade waan je jezelf al snel in de Middeleeuwen. We zijn verrast door misschien wel een van de mooiste plekjes van Zeeland. Cristobal de Mondragón, Spaanse veldheer uit de 16e eeuw, heeft zijn naam gegeven aan het prachtige pand waar sinds enige tijd het luxe hotel Mondragon is gevestigd. Naast de fijne hotelkamers en suites kun je er ook uitstekend culinair genieten.

Bij Restaurant Cristó neem je plaats aan één van de mooie tafels. Op de kaart maken ze van tijd tot tijd korte uitstapjes naar de Baskische keuken. Dat zijn ze verplicht aan Cristó, naamgever van het restaurant, en geboren en getogen in deze gastronomische regio in Spanje. Op de wijnkaart kom je vooral mooie Europese wijnen tegen. En ze schuwen het niet om prachtig bijpassend bier – of een gin-tonic – aan te bevelen.

Van klassiekers als charcuterie en rillettes tot steak tartare en canard à l’orange, vind je bij Le Bistrôt à l‘hotel Mondragon. Maar ook een salade met geitenkaas en Iberico ham, een zacht gepeperde uiensoep en entrecote-frites. Op tafel strak wit linnen en fonkelend glaswerk. Zachte muziek op de achtergrond, de bediening in lange witte sloven.

Meer weten? Kijk dan op deze link.

Heerlijke producten uit de regio bij Landgoed de Havixhorst in Schiphorst.

Er zijn niet heel veel plekken in Nederland waar je in stijl kunt lunchen, dineren, slapen én genieten. Waar dat wel kan? Op Landgoed de Havixhorst, in het uiterste zuiden van Drenthe. Een toprestaurant met heerlijke producten uit de regio, en riante, karakteristieke hotelkamers met prachtige hoge plafonds.

Op de lunchkaart van de Havixhorst “Le Midi” staan gerechten voor een nét wat uitgebreidere lunch. Dus een kleine selectie “à la carte” en een heerlijk lunchmenu voor een eerlijke prijs. Wil je écht uitpakken? Dat kan ook! Ze bieden ook een uitgebreid 5-gangen menu op basis van de dinerkaart. Voor het luxe ‘lazy lunch’ gevoel. In Restaurant De Havixhorst dat door zowel de Michelingids, Gault Millau en de Lekker 500 is erkend, diner je in stijl.

Alleen de ruimte al. Keurig gedekte tafels, kaarslicht, een eeuwenoude ambiance. Helemaal niet moeilijk om je hier op je gemak te voelen. De chefkok selecteert met zorg de beste lokale ingrediënten. Groente en fruit van kleinschalige boerderijen in het oeroude cultuurlandschap rond het riviertje De Reest. Het fijnste vlees van lokaal wild, Zuidwoldiger wolvarken, mals Hoogveenlam of hun eigen Schotse Hooglanders, vol van smaak. Vraag ook zeker of je even een kijkje mag nemen in de schatkamer van De Havixhorst: de wijnkelder. De lange, smalle wijnkelder is een ‘must see’.

Meer weten? Kijk dan op deze link.

Bij De ABDIJ in Dokkum halen ze hun ingrediënten van Friese bodem.

Hotel De ABDIJ ademt helemaal de tijd van vroeger, maar dan wel in een modern en luxe jasje. Balkenplafonds, natuurtinten, een prachtig authentieke binnenplaats, fijn. Voor het beste uit de Dokkumer keuken verwelkomen Top-chef Michael Roest en gastheer Salvatore Apuzzo je graag in restaurant de Waard van Dokkum” bij De ABDIJ. De kookstijl van Michael staat bekend als eigenzinnig, een tikje ruig, maar hoog op smaak. Traditioneel in de basis, vooruitstrevend in de samenstelling en uitvoering.

Michael, de Rock-‘n-roll-kok, haalt uit zijn eigen tuin in Zwaagwesteinde de groenten. Er is zoveel te halen van Friese bodem! Dat is een rijkdom die ze graag in de keuken tot uiting laten komen. De uitstraling van het restaurant is tijdloos, natuurlijk en robuust, naar het design van Pilat&Pilat uit Twijzel. Proef het beste uit de Dokkumer keuken en laat Michael en Salvatore je verrassen.

Meer weten? Kijk dan op deze link.

Ontdek de veelzijdige gastronomie van Boutique Hotel Texel, met de aardappel als basis van ieder gerecht. 

Voor een gastronomisch hoogtepunt zit je hier echt goed. Bij Restaurant Gusta leven ze met de seizoenen, ieder seizoen heeft er zijn eigen kaart. Ze hechten er veel waarde aan hun eigen teelt en lokale producten. Ingrediënten van de eigen boerderij vormen de basis en in samenwerking met lokale leveranciers combineren zij hun passie. En dat proef je! Trots zijn ze er op dat Gusta een Dutch Cuisine restaurant genoemd mag worden. Zij dragen hiermee bij aan de doelstelling van Dutch Cuisine: het promoten van de Nederlandse keuken- en eetcultuur.  Hier krijgt de aardappel de hoofdrol en is hij de ster in het restaurant.. Hij combineert de beste eigenschappen die een product kan hebben: Hij is een voedzaam ingrediënt en wordt duurzaam geteeld. Hij is gezond én een culinaire duizendpoot. 

Daarom is het dat zij de ”ordinaire” knol in een sexy jasje stoppen. Geen ingewikkelde menukaart maar gewoon: Anders, regionaal, soms klassiek en een beetje exotisch.  Daarnaast willen zij de aardappel uit zijn negatieve hoekje halen. De aardappel is echt niet slecht, dikmakend of saai. Juist integendeel! De aardappel is juist erg lekker, bevat weinig calorieën en is op gastronomisch gebied veelzijdig en smaakvol. Wat wil je nog meer?

Meer weten? Kijk dan op deze link.
Culinair Landgoed Parc Broekhuizen in Leersum brengt de passie naar de tafel.

Wandelend over het landgoed naar Culinair Landgoed Parc Broekhuizen overvalt je een heerlijk ontspannen gevoel van ontsnappen aan de hectiek van alledag. Wat een prachtige locatie en wat fijn dat de eigenaar besloten heeft dit landgoed om te bouwen tot een stijlvol eigentijds hotel. Bij Restaurant Voltaire nemen ze je mee op een gastronomische reis vol ontdekkingen, inventieve gerechten en een onberispelijke service, in een moderne en ontspannen sfeer. Hier overheerst liefde voor pure producten en voor het vak.

Restaurant Voltaire brengt de passie naar de tafel en geeft je letterlijk een kijkje in de keuken. Eén waarin de jonge, ambitieuze Michelin Chef Arturo Dalhuisen de scepter zwaait en waar het allemaal draait om geur, beleving, gebalanceerde smaaksensaties, diepgang in gerechten en unieke details. Schuif aan in een comfortabele setting en laat je verrassen op de meest persoonlijke manier!

Culinair landgoed Parc Broekhuizen heeft een droom waargemaakt: Een tweede restaurant. LOF is een bistro, maar niet zomaar eentje. Van de oude, monumentale boerderij naast de orangerie werd een adembenemend restaurantconcept gemaakt, dat de prachtige historie combineert met een 21ste eeuwse setting. Gasten hebben hierdoor de weelde om na een avond gastronomisch genieten in sterrenrestaurant Voltaire zich nog een keer te kunnen laten verwennen in bistro LOF.

Meer weten? Kijk dan op deze link.

Eet smakelijk en Geniet!

Share this story:

Meer Listed inspiratie

nl_NLDutch

Laat hieronder je gegevens achter en je hoort vandaag nog van ons.

Met het verzenden van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens.