Badhuis Hotel

Utrecht, Utrecht

Slapen en eten in stukje Utrechtse geschiedenis 

Ja deze plek kennen wij van Listed wel. Meerdere malen langsgereden en iedere keer weer betoverd. De nostalgie van het voormalig badhuis is weer teruggebracht, wat een feest! Waar vroeger de ‘badmeester’ bonkte op de deuren: “opschieten, opschieten er zijn nog meer mensen aan het wachten enne… schoner word je toch niet…”, heb je nu alle tijd om te genieten van het hotel en het restaurant. Het Badhuis stamt uit 1927 en gebouwd in de stijl van de Amsterdamse school en destijds ontworpen door Petrus Johannes Houtzagers. De gouden letters op de pui met rozetten zijn in ere hersteld en de historie is in het hele pand terug te vinden.  

Het hotel ligt ingeklemd tussen de wijken Tuinwijk en Vogelenbuurt aan een levendig plein op slechts 10 minuten lopen van hartje centrum. Studenten en bewoners fietsen af en aan langs het Willem van Noortplein. Onderweg naar werk of studie, om hun boodschappen te doen of om een terrasje te pakken. En dit alles kun je gadeslaan vanuit je luie lig/hangplek in het raam van je hotelkamer in het Badhuis hotel. Neem daarbij de prachtige bomen rondom het hotel en het uitzicht is zowel vibrant als rustgevend.  

Een fraai boutique hotel gelegen op de eerste verdieping. Bij het ontwerp is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de skills van bedrijven en personen uit de regio. Zo heeft de Utrechtse design ontwerper Working Bert iedere kamer zijn eigen signature gegeven. De lounge is voorzien van alle gemakken. Zo kun je er koffie of thee maken, staan er diverse drankjes en zo af en toe een versnapering, tast toe! Helemaal van deze tijd is dat het hotel volledig contactless is, je checkt namelijk in en uit via je mobiel en krijgt bovendien tal van informatie over must do’s en must visits in de omgeving. Het leuke van het Badhuis Hotel is dat je alles binnen bereik hebt. Zo start je binnen 7 minuten de waterlinie fietsroute, wandel je binnen 4 minuten langs de Singel of sta je binnen 8 minuten onder de Domtoren. Ook heb je in de directe omgeving veel lokale gezellige restaurants en barretjes, hier voel je je een local onder de Utrechters. 

Interesse in dit verblijf?

Klik op onderstaande button voor meer informatie, beschikbaarheid en tarieven. Boek rechtstreeks bij het verblijf en ontvang gegarandeerd de gunstigste prijs.

Hulp nodig of meer informatie?

Vraag vrijblijvend naar onze maatwerkmogelijkheden.

Utrecht, Utrecht

Listed tips in de omgeving

Badhuis Hotel niet beschikbaar? Check deze parels.

B&B De Stadssingel – Steenwijk

Dit rijksmonument uit 1886 was ooit een dokterspraktijk en sinds eind april 2021 open als sfeervolle B&B met de uitstraling van een luxe Boutique hotel. Beleef de historie en geniet van luxe en ultieme gastvrijheid. Hier klopt het gewoon!

Van Rossum Stadshotel – Woerden

We wandelen richting het plein waar in het oude Arsenaal Van Rossum Stadshotel, Café en Restaurant is gevestigd. Wat een fijne plek! Naast eten, drinken en slapen kun je bij Van Rossum ook vergaderen in het vergaderhuis.

Magnolia Spring – Bergen

“Ontdek wat rust, ontspanning en ruimte in Magnolia Spring met je kan doen! Je komt weer opgeladen, geïnspireerd en vrolijk thuis.” Volgens ons dé ideale plek voor een paar dagen luxe en slow-living met z’n tweeën. 
nl_NLDutch

Laat hieronder je gegevens achter en je hoort vandaag nog van ons.

Met het verzenden van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens.