Boutique Hotel Flora Batava

Nieuwersluis, Utrecht

Oude tijden herleven bij Flora Batava

Wat zou Agnes trots zijn geweest wanneer ze haar gerestaureerde Buitenplaats de Vijverhof terug zou kunnen zien. Rond 1670 realiseerde de toenmalig eigenaresse Agnes Block een Buitenplaats en liet hier tevens een oranjerie en een prachtige tuinen aanleggen inclusief sierlijke lanen en vijvers. Door ruil en handel met kooplieden en botanisten ontpopte ze zich als een echte kweekster van uitheemse planten en bloemen. Ze verzamelde honderden soorten waardoor zij de bijnaam “Flora Batava” kreeg. En nu ruim 300 jaar later in 2021 is de voormalig Buitenplaats volledig gerestaureerd en heeft het de bestemming van een prachtig Boutique hotel gekregen met de naam hoe kan het ook anders…. Flora Batava.  

Alleen de locatie al spreekt tot de verbeelding. Flora Batava ligt aan de Vecht, de mooie rivier die begint bij de Weerdsluis in Utrecht en 42 kilometer verderop uitmondt in het IJmeer bij Muiden. Onderweg passeert het prachtige dorpjes als Maarssen, Breukelen, Nieuwersluis, Loenen, Nigtevecht en Muiden. Niet vreemd ook dat de Vecht in de Gouden Eeuw succesvolle handelaren uit o.a. Amsterdam in de verleiding bracht om juist hier prachtige Buitenplaatsen te bouwen, waarvan velen nog steeds te zien zijn.

Op een zonnige dag is het genieten op en langs het water. Fietsers, wandelaars, toerauto’s en natuurlijk vele watersporters genieten van deze mooie streek en kijken nog altijd hun ogen uit bij het zien van alle pracht en praal uit vorige eeuwen. En nu kun je er ook nog in stijl overnachten, of je nu komt om de Vechtstreek te ontdekken, de steden Utrecht en Amsterdam al een tijdje op je lijstje staan, iets te vieren hebt of een zakelijke bijeenkomst of overnachting nodig hebt. Flora Batava biedt al haar gasten alle luxe en comfort om te genieten van een fijne tijd. De 45 kamers (verdeeld over het hoofdgebouw en het koetshuis) zijn er in alle soorten en maten voor ieder wat wils, zoals kamers met balkenplafonds, uitzicht op de Vecht en de tuin, hoge ramen, bijzondere kunst en lampen. Bovendien is iedere kamer voorzien van heerlijke Nilson bedden en hebben de kamers allemaal de faciliteiten die je verwacht van een stijlvol en eigentijds Boutique hotel.  

De villa van Flora Batava beschikt tevens over een heel fijn restaurant “Bloei”. Geniet in de serre van een goed verzorgde en lekkere high tea met vriendinnen of geniet bij kaarslicht van een heerlijk diner in de kamer en-suite. Iets te vieren of wil je iemand verrassen Flora Batava biedt haar gasten diverse leuke arrangementen aan. Ga cultuur snuiven in Utrecht, varen op de Plassen, fietsen langs de Vecht of ga voor pure romantiek … het kan allemaal. Ook voor een zakelijke meeting of een event zit je hier goed. Flora Batava heeft namelijk twee inspirerende vergaderzalen met fraaie ligging en veel daglicht en niet te vergeten het theehuis aan het water, als dat niet inspirerend werkt. 

Interesse in dit verblijf?

Klik op onderstaande button voor meer informatie, beschikbaarheid en tarieven. Boek rechtstreeks bij het verblijf en ontvang gegarandeerd de gunstigste prijs.

Hulp nodig of meer informatie?

Vraag vrijblijvend naar onze maatwerkmogelijkheden.

Nieuwersluis, Utrecht

Listed tips in de omgeving

Boutique Hotel Flora Batava

Boutique Hotel Flora Batava niet beschikbaar? Check deze parels.

ZenZez Hotel & Lounge – Apeldoorn

Als je over de Veluwe richting Apeldoorn rijdt, kun je niet anders dan je verheugen op een paar ontspannen dagen in het groen. ZenZez Hotel & Lounge, een kleinschalig boutiquehotel in een prachtig gerenoveerde Jugendstil villa uit 1904.

La Paulowna Boutique Hotel – Den Haag

Opvallend is dan de rust en de Franse sfeer van het Anna Paulownaplein. Een plein omringd door diverse horeca en: het prachtige pand van La Paulowna Boutique Hotel. Een fijn hotel, kleinschalig, gastvrij, sfeervol, mooi en duurzaam.

PLUK Trainingslocatie – Dongen

Ooit een fruitlandgoed, nu een plek vol ruimte en privacy om te sparren, brainstormen en waar nieuwe plannen ontkiemen. Laat je inspireren door de natuur, de tuin en het buitenleven. Tips om te overnachten delen ze graag met je.
nl_NLDutch

Laat hieronder je gegevens achter en je hoort vandaag nog van ons.

Met het verzenden van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens.