Heilige Nachten

Noord-Brabant, Friesland, Groningen

Wow. Overnachten in een kerk en heb de hele ruimte voor jezelf en je gezelschap. 

Veel kerken in Nederland worden niet meer gebruikt waarvoor ze vroeger dienden: steeds minder mensen gaan naar de kerk en veel van deze gebouwen komen daardoor leeg te staan. Zonde, vonden Sanne en Jennemie. Dus bedachten ze een nieuw concept: overnachten in een kerk oftewel Heilige Nachten. Beide dames zijn al jaren actief betrokken bij het Nederlands erfgoed. Ze zijn geïnteresseerd in herbestemming van historische panden en willen met Heilige Nachten een steentje bijdragen aan het maatschappelijk probleem van leegstaande kerkgebouwen.  

De unieke locaties van Heilige Nachten bieden een bijzondere overnachting vol rust en ontspanning. Maar zijn ook toffe locaties voor een fotoshoot of inspirerende zakelijke bijeenkomst. Niet alleen een bijzondere ervaring, maar je draagt ook een steentje bij aan het voortbestaan van de kerken en hun verhalen. Een groot deel (40%) van de opbrengst gaat namelijk direct terug naar het kerkgebouw.  

Van indrukwekkend groot, tot knusse ‘huiskamer’, van Brabant tot Groningen. Welke kies jij?  

Op twintig minuten rijden van het bruisende centrum van Groningen vind je op het platteland kerkje van Den Ham. Klein en knus en voorzien van een keukentje en toilet. Geniet vanuit je bed van het knalblauwe plafond. De kerk van het Groningse Noordbroek heeft middeleeuwse muur- en gewelfschilderingen. Hier slaap je onder een transparante koepel. Je voelt je direct thuis in het gezellige kerkje Pieter Stuyvesant in het Friese Peperga. Kom hier voor rust en reflectie, of gewoon voor een gezellig samenzijn met je leukste mensen. Optimaal genieten doe je ook in Kerkje 1621. Een eeuwenoud gebouw, een tof interieur, en de locatie op het Friese platteland maken deze locatie een unieke plek. De witte kerk uit de Middeleeuwen in het Friese Hemrik heeft een aparte slaapkamer met uitzicht op de kerkzaal en een keukentje. Je overnacht in het waterrijke dorpje Oosterwolde in de mooie rijksmonumentale Dorpskerk. In het landelijke Brabantse dorpje Handel slaap je in de voormalige Kapelkamer van Klooster De Weyst. Je hebt een hele vleugel voor jezelf met een eigen zitkamer, badkamer en keukentje met kookgelegenheid. Het klooster is ook geschikt voor rustige groepen en te huur voor bijeenkomsten, foto- en filmopnames. Geniet van romantiek en rust te midden van weilanden in Friesland bij het Kerkje van Peins. Ga goddelijk logeren in het pittoreske kerkje Himelsk, meer dan honderd jaar oud Himelsk en vlakbij de Friese wateren. Of overnacht in één van de 3 smaakvol ingerichte kamers in een kerkje in het Zeeuwse Vrouwenpolder.

Overnachten in een kerk of slapen in een klooster? Misschien is dit al langer een wens van je, of zie je nu pas hoe tof dit is! De kerk is helemaal van jou en je reisgezelschap. Bekijk per kerk even goed de faciliteiten en informatie, niet alle kerkjes hebben bijvoorbeeld een douche. Deze vind je terug op de website van Heilige Nachten onder de button ‘Faciliteiten’. De prachtige foto’s zijn gemaakt door Roman Robroek, Rodick Weideveld en de Provincie Friesland.

Interesse in dit verblijf?

Klik op onderstaande button voor meer informatie, beschikbaarheid en tarieven. Boek rechtstreeks bij het verblijf en ontvang gegarandeerd de gunstigste prijs.

Hulp nodig of meer informatie?

Vraag vrijblijvend naar onze maatwerkmogelijkheden.

Noord-Brabant, Friesland, Groningen

Listed tips in de omgeving

Heilige Nachten niet beschikbaar? Check deze parels.

Badhuis Hotel – Utrecht

Waar vroeger de ‘badmeester’ bonkte op de deuren: “opschieten, opschieten er zijn nog meer mensen aan het wachten enne... schoner word je toch niet...”, heb je nu alle tijd om te genieten van het hotel en het restaurant.

Het Spoorhuis – Uithoorn

In Uithoorn treffen we aan rivier de Amstel, in een prachtig monumentaal Stationsgebouw uit 1912, B&B Het Spoorhuis aan. Een fijne plek voor een overnachting, borrel, lunch of diner. Maar ook zeker een fijne plek voor een zakelijke meeting.

Ysbrantsz Boutique Hotel – Hoorn

We rijden langs de mooie haven van Hoorn, en komen zo bij de achter-ingang van Boutique Hotel Ysbrantsz. Een werkelijk prachtig nieuw hotel met een eigentijdse uitstraling. In het hartje van Hoorn en aan de voorkant aan het plein de Roode Steen.
nl_NLDutch

Laat hieronder je gegevens achter en je hoort vandaag nog van ons.

Met het verzenden van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens.