Hotel de ABDIJ

Dokkum, Friesland

Sfeervol en gastvrij overnachten in historisch Dokkum

We gaan naar de stad van Bonifacius. Na een fraaie rit richting het noorden van Friesland parkeren we onze auto op het centrale plein van vestingstad Dokkum. In het prachtige monumentale pand dat ooit onderdeel van de Abdij was en in 1535 werd omgebouwd tot weeshuis, bevindt zich nu een prachtig hotel waar we gastvrij welkom worden geheten door hotelmanager Iris.

Hotel De Abdij ademt helemaal de tijd van vroeger, maar dan wel in een modern en luxe jasje. Balkenplafonds, natuurtinten, een prachtig authentieke binnenplaats, fijn. Het oude en nieuwe gedeelte van Hotel de Abdij gaan mooi in elkaar over. Ook mooi: Hotel de Abdij betrekt bedrijven uit de regio bij haar bedrijfsvoering. Zo kun je door het hele hotel het design vinden van Pilat & Pilat, tijdloos, natuurlijk en robuust.

Naast de fijne kamers, met hoge plafonds, doorkijkjes naar de binnentuin en heerlijke bedden, is er ook een restaurant: ‘Proef | Lokaal Dokkum’, waar top-chef Liudger van der Meer op geheel eigen wijze de (h)eerlijkste gerechten samenstelt met groenten uit de streek. En vergeet zeker niet een kijkje te nemen in de wijnkelder van de Abdij om vervolgens een mooie fles uit te proberen.

En dan Dokkum zelf. Gasten van Hotel de Abdij zijn onder de indruk, wanneer ze Dokkum voor het eerst bezoeken. De bolwerken, het groen, het levendige stadshart, de grachten, de molens en de historisch kern met 143 monumenten; het maakt de stad uniek tussen de alle 160 vestingsteden van Nederland. Gastvrouw Iris en haar team vertellen je met trots hoe jij vestingstad Dokkum het beste kunt beleven! Maar ook buiten Dokkum is er veel te beleven. Denk bijvoorbeeld aan de nabijgelegen Waddeneilanden en de Nationale Parken. Maar ook de stad Leeuwarden en Groningen zijn vlakbij. Dokkum ligt perfect in het fiets- en wandelroutenetwerk. Laat je verrassen in Dokkum!

Interesse in dit verblijf?

Klik op onderstaande button voor meer informatie, beschikbaarheid en tarieven. Boek rechtstreeks bij het verblijf en ontvang gegarandeerd de gunstigste prijs.

Hulp nodig of meer informatie?

Vraag vrijblijvend naar onze maatwerkmogelijkheden.

Dokkum, Friesland

Listed tips in de omgeving

Hotel de ABDIJ niet beschikbaar? Check deze parels.

De Dorpswoning – Leende

Logeren in het dorp, zonder je toerist te voelen, even leven als een local. Je ‘woont’ in één van de dorpswoningen in het mooie Leende, Leenderstrijp of Borkel en Schaft. Gewoon, tussen de Brabanders. Hier kom je tot rust.

Van Rossum Stadshotel – Woerden

We wandelen richting het plein waar in het oude Arsenaal Van Rossum Stadshotel, Café en Restaurant is gevestigd. Wat een fijne plek! Naast eten, drinken en slapen kun je bij Van Rossum ook vergaderen in het vergaderhuis.

Bedstay op 8 – Dalen

Deze B&B is omgeven door een ruime tuin met zwembad, sauna en diverse zitjes. De BBQ wordt regelmatig opgestookt voor heerlijke Bedstay menu’s en workshops. Een heerlijke plek voor stellen, gezinnen, vrien(inn)en en kleine groepen.
nl_NLDutch

Laat hieronder je gegevens achter en je hoort vandaag nog van ons.

Met het verzenden van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens.