Hotel de ABDIJ

Dokkum, Friesland

Sfeervol en gastvrij overnachten in historisch Dokkum

We gaan naar de stad van Bonifacius. Na een fraaie rit richting het noorden van Friesland parkeren we onze auto op het centrale plein van vestingstad Dokkum. In het prachtige monumentale pand dat ooit onderdeel van de Abdij was en in 1535 werd omgebouwd tot weeshuis, bevindt zich nu een prachtig hotel waar we gastvrij welkom worden geheten door hotelmanager Iris.

Hotel De Abdij ademt helemaal de tijd van vroeger, maar dan wel in een modern en luxe jasje. Balkenplafonds, natuurtinten, een prachtig authentieke binnenplaats, fijn. Het oude en nieuwe gedeelte van Hotel de Abdij gaan mooi in elkaar over. Ook mooi: Hotel de Abdij betrekt bedrijven uit de regio bij haar bedrijfsvoering. Zo kun je door het hele hotel het design vinden van Pilat & Pilat, tijdloos, natuurlijk en robuust.

Naast de fijne kamers, met hoge plafonds, doorkijkjes naar de binnentuin en heerlijke bedden, is er ook een restaurant: ‘de Waard van Dokkum’, waar top-chef Michael Roest op geheel eigen wijze de (h)eerlijkste gerechten samenstelt met groenten uit eigen tuin. En vergeet zeker niet een kijkje te nemen in de wijnkelder van de Abdij om vervolgens een mooie fles uit te proberen.

En dan Dokkum zelf. Gasten van Hotel de Abdij zijn onder de indruk, wanneer ze Dokkum voor het eerst bezoeken. De bolwerken, het groen, het levendige stadshart, de grachten, de molens en de historisch kern met 143 monumenten; het maakt de stad uniek tussen de alle 160 vestingsteden van Nederland. Gastvrouw Iris en haar team vertellen je met trots hoe jij vestingstad Dokkum het beste kunt beleven! Maar ook buiten Dokkum is er veel te beleven. Denk bijvoorbeeld aan de nabijgelegen Waddeneilanden en de Nationale Parken. Maar ook de stad Leeuwarden en Groningen zijn vlakbij. Dokkum ligt perfect in het fiets- en wandelroutenetwerk. Laat je verrassen in Dokkum!

Interesse in dit verblijf?

Klik op onderstaande button voor meer informatie, beschikbaarheid en tarieven. Boek rechtstreeks bij het verblijf en ontvang gegarandeerd de gunstigste prijs.

Hulp nodig of meer informatie?

Vraag vrijblijvend naar onze maatwerkmogelijkheden.

Dokkum, Friesland

Listed tips in de omgeving

Hotel de ABDIJ niet beschikbaar? Check deze parels.

Suite Hotel Pincoffs – Rotterdam

Suite Hotel Pincoffs is stijlvol ingericht met een mix van monumentale details, design en krachtige fotografie. Mooie ruime kamers en een aantal prachtige corner suites. Stijlvol & duurzaam vergaderen, met toffe breaks? Boek dan de boardroom.

PLUK Trainingslocatie – Dongen

Ooit een fruitlandgoed, nu een plek vol ruimte en privacy om te sparren, brainstormen en waar nieuwe plannen ontkiemen. Laat je inspireren door de natuur, de tuin en het buitenleven. Tips om te overnachten delen ze graag met je.

Hotel Mondragon – Zierikzee

We rijden kriskras door Zierikzee en via een smal poortje rijden we de kade van de Oude haven op, met aan onze rechterhand Hotel Mondragon. Een heerlijke plek om te overnachten, culinair te genieten, te vergaderen en te vieren.
nl_NLDutch

Laat hieronder je gegevens achter en je hoort vandaag nog van ons.

Met het verzenden van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens.