Poorter Boutique Hotel

Brielle, Zuid-Holland

Van Vestingwallen, Watergeuzen tot Blues; Brielle heeft ‘t 

Iedereen kent het wel dat gevoel van we hebben de klok horen luiden maar weten niet waar de klepel hangt. Bij Brielle hadden we dat gevoel, iets met: zeehelden, Spanjaarden, vestingstad en 80- jarige oorlog… En laat nu net Brielle een prachtig hotel rijker zijn: Poorter Boutique Hotel! De hoogste tijd dus om Brielle en Poorter Boutique Hotel te ontdekken en ervaren.  

Pittoresk met prachtige panden en fraaie gevels, wat is Nederland toch mooi. Wat verdient Brielle, of Den Briel zoals het vroeger heette, het om ontdekt te worden. Wanneer we het historische pand van Poorter Boutique Hotel binnenlopen nemen we allereerst een kijkje in de prachtige lounge. Wat direct opvalt zijn de warme kleuren en het fraaie meubilair in de lounge en de brasserie. Een interessant feit is dat het hotel ooit het geboortehuis was van zeeheld Maarten Harpertszoon Tromp. 

Eenmaal aangekomen in het hotel en Brielle maken we in gedachten een reis door de tijd. Het hotel heeft om een aantal bijzondere redenen de naam Poorter gekregen. Onder andere omdat Poort de familienaam van de eigenaren is. Maar ook vanwege de ligging van Brielle onder de rook van Rotterdam, de poort naar één van de grootste havens ter wereld en niet te vergeten vanwege de poort die men moet passeren om het vestingstadje te bereiken. Wanneer je plaatsneemt in één van de heerlijke stoelen in de lounge kijk dan zeker even omhoog. Poorter Boutique Hotel heeft namelijk twee van de vijf oudste stucplafonds van Nederland uit de 16e eeuw met prachtige ornamenten. Bij Poorter is het ook fijn vergaderen. En voor een lunch of high-tea ben je er ook meer dan welkom.

Door het specifieke karakter van het pand bevinden de 11 kamers en suites zich op verschillende plekken door het hele hotel. Er zijn kamers grenzend aan de tuin, op de grote tussenetages maar ook direct onder het monumentale dak. Eén aspect is wél altijd hetzelfde; het heerlijke kingsize Nilson bed en het luxe sanitair. Daar het een historisch en authentiek pand is heeft het zijn sfeer behouden met oude trappen en mooie ‘soms lage’ balkenplafonds. Je proeft de historie!

Wil je een bezoek brengen aan Poorter Boutique Hotel dan zijn er een aantal leuke evenementen in het jaar die het bezoek nog specialer maken. Bijvoorbeeld de 1 april viering. Een lokale feestdag waarop de Briellenaren de verovering op de Spanjaarden op 1 april 1572 door de watergeuzen vieren en naspelen. Weet je nog? Op 1 april verloor Alva zijn “bril” (Brielle). Ook het jaarlijkse bluesfestival in juli is zeer de moeite waard. Maak een stadswandeling met een lokale gids en leer alles over de rijke historie van Brielle. Bovendien is Brielle zeer geschikt voor prachtige fiets- en wandeltochten. Je fietst er heerlijk door de duinen en bossen en de kans dat je er herten en oerrunderen spot is vrij groot. Ga naar de stranden van Voorne-Putten. Heerlijk om uit te waaien, te wandelen of te genieten van een hapje of drankje bij één van de vele strandtenten. Het Brielse meer ligt naast de stad, dus ook voor watersporters in Brielle dé plek voor recreatie op het water.

Het mag duidelijk zijn…. tijd om een bezoek te brengen aan Poorter Boutique Hotel en Brielle. 

Interesse in dit verblijf?

Klik op onderstaande button voor meer informatie, beschikbaarheid en tarieven. Boek rechtstreeks bij het verblijf en ontvang gegarandeerd de gunstigste prijs.

Hulp nodig of meer informatie?

Vraag vrijblijvend naar onze maatwerkmogelijkheden.

Brielle, Zuid-Holland

Listed tips in de omgeving

Poorter Boutique Hotel

Poorter Boutique Hotel niet beschikbaar? Check deze parels.

Hotel Nobel Ameland – Ballum

"Hét hotel en restaurant op Ameland voor de levensgenieter". Zin in rust, luxe, gastvrijheid, eilandgevoel, ongedwongen sfeer? Of met je team of collega's op pad? Ga dan naar Nobel. Je bent er welkom én proef zeker een Nobeltje.

Inspiratie locatie Keur 16 – Schijndel

Zoek je een toffe industriële locatie? Waar in overleg heel veel mogelijk is. Listed heeft hem voor je gevonden. Keur 16; een echt inspirerende plek in het buitengebied van Schijndel. Hier laat je je creativiteit stromen en kom je tot de mooiste ingevingen.

Boutique Hotel Texel – De Cocksdorp

Uitgerust wakker worden met uitzicht over de landerijen en de duinen. Heerlijk ontspannen in Spa Woolness. Gastronomisch genieten bij Restaurant Gusta. En op zoek naar een inspirerende plek voor een meeting? Dan ben je hier ook aan het goede adres.
nl_NLDutch

Laat hieronder je gegevens achter en je hoort vandaag nog van ons.

Met het verzenden van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens.