Ysbrantsz Boutique hotel

Hoorn, Noord-Holland

Aan de hand van Ysbrantsz een duik in de historie

We rijden langs de mooie haven van Hoorn, en komen zo bij de achter-ingang van Boutique Hotel Ysbrantsz. Een werkelijk prachtig hotel met een eigentijdse uitstraling. Het ligt in het hartje van Hoorn, en letterlijk aan de voorkant van het hotel ligt het beroemde en enorm gezellige plein de Roode Steen. Naast het hotel stap je zo het Westfries Museum binnen. Gaan we doen, maar nu eerst snel naar binnen bij Hotel Ysbrantsz. Marco & Laura, de eigenaren, wilden hun droom uit laten komen. Een familiair, duurzaam (gasloos) en gastvrij hotel met restaurant waar Hoorn centraal staat. Een plek voor een kopje koffie, een gezellig diner, een werkbespreking of een overnachting in één van zijn historische kamers.

Via de prettige stadstuin komen we de serre binnen. De muurschildering vooraan in het restaurant is wat ons betreft de blikvanger. Ysbrantsz is hier geschilderd met een kwinkslag naar de nieuwe tijd, erg leuk om te zien. Johan Ysbrantsz was restaurateur in de 17e eeuw. Een warme, hartelijke man die graag zijn gasten een gevoel van thuiskomen wilde geven. Op de Roode Steen 14 ontving hij gasten voor overnachtingen, kookte hij maaltijden met specerijen die de scheepslieden meenamen van verre reizen en ontving hij mensen voor een zelfgebrouwen versnapering. Hij wist dus hoe hij zijn gasten moest verwennen, en datzelfde vind je nu terug bij dit hotel.

Het hotel zit vol leuke en fraaie details. Alle 10 de hotelkamers zijn uniek en hebben hun eigen karakteristieke details en inrichting. Wel zo fijn, alle kamers hebben extra lange boxspring bedden. Of er nu wordt gekozen voor de royale kamer met bad en uitzicht op de tuin of de kamer met het hoge plafond en mooie houten balken, iedere kamer is met veel aandacht en oog voor detail ingericht. De keuken staat onder leiding van chef-kok Tom Tros. Op de regelmatig wisselende kaart zijn verfijnde gerechtjes te vinden, er wordt zoveel mogelijk gewerkt met producten uit het seizoen en uit de omgeving.

Met hotel Ysbrantz is Hoorn een parel rijker en verdient het daarnaast zelf ook om in de picture te staan. Het heeft een rijke historie, gelegen aan het IJsselmeer, leuke bijzondere winkels, musea en volop mogelijkheden om actief te zijn. Laat je meenemen terug in de tijd met alle luxe en comfort van het heden. Ysbrantsz neemt je mee!

Interesse in dit verblijf?

Klik op onderstaande button voor meer informatie, beschikbaarheid en tarieven. Boek rechtstreeks bij het verblijf en ontvang gegarandeerd de gunstigste prijs.

Hulp nodig of meer informatie?

Vraag vrijblijvend naar onze maatwerkmogelijkheden.

Hoorn, Noord-Holland

Listed tips in de omgeving

Ysbrantsz Boutique hotel

Ysbrantsz Boutique hotel niet beschikbaar? Check deze parels.

Poorter Boutique Hotel – Brielle

Je kent het gevoel vast ook; de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt. Bij Brielle hadden we dat, iets met: zeehelden, Spanjaarden, vestingstad en 80- jarige oorlog... En laat nu net Brielle een prachtig hotel rijker zijn!

Bedstay op 8 – Dalen

Deze B&B is omgeven door een ruime tuin met zwembad, sauna en diverse zitjes. De BBQ wordt regelmatig opgestookt voor heerlijke Bedstay menu’s en workshops. Een heerlijke plek voor stellen, gezinnen, vrien(inn)en en kleine groepen.

Boutique Hotel Flora Batava – Nieuwersluis

Flora Batava is een prachtige buitenplaats aan de Vecht. Waar je kunt overnachten in het boutique hotel. Kunt genieten van de gerechten van restaurant “Bloei”. En waar je welkom bent voor een zakelijke meeting of een event. 
nl_NLDutch

Laat hieronder je gegevens achter en je hoort vandaag nog van ons.

Met het verzenden van dit formulier ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens.